Is het kopen via YE veilig?

Absoluut! Alle tickets en kaartjes worden met toestemming van de organisatie en/of artiest verkocht. Zo heeft geen enkele bezoeker of fan het risico te worden opgelicht met illegale tickets, maar hebben ze meteen de keuze de officiële tickets te bestellen.

Waarom Door?

Waarom zou ik van DOOR gebruikmaken? Waarom niet?! Via DOOR vindt je razendsnel je favoriete feestje en artiesten, wissel je veilig je gegevens uit zodat je kunt zien waar je vrienden naartoe gaan en koop je tickets tegen de oorspronkelijke prijs! 

Betaal ik extra kosten als ik via DOOR bestel? Nee, alle kaartjes en tickets worden voor de oorspronkelijke prijs aangeboden. Eventueel komen er van de officiële aanbieder wel transactiekosten bij. Gebruik maken van DOOR is volledig kosteloos. 

Is YE een webwinkel? We zijn geen webwinkel, maar een informatieve website waarmee de bezoeker informatie kan filteren en snel een invulling vindt voor hun avond uit. Communicatie met zowel de organisator als de bezoeker wordt zo makkelijker. 

Event wijzigen

Hoe wijzig ik mijn evenement? Zijn er wijzigingen binnen je evenement, log dan in op je profiel, ga naar my events en klik op edit event. Hier kun je tijden, locatie en alle andere info aanpassen. 

Kan ik mijn evenement van DOOR af halen?
Mocht een evenement zijn geannuleerd, dan kun je dit altijd verwijderen. Verwijderen doe je door in te loggen op jouw profiel, door te klikken naar my events en bij het plaatje van het evenement het kruisje aan te klikken. 

Ik heb een evenement aangemaakt, waarom kan ik deze nog niet terugvinden?
Door controleert altijd eerst de evenementen. Na verificatie wordt het evenement zo snel mogelijk gepubliceerd op onze website!  

Geen kaartjes gevonden

Het evenement waarnaar ik op zoek ben hebt geen kaartjes in aanbod, wat nu?
Het is mogelijk dat wij niet weten via welk kanaal kaarten worden verkocht. Je kunt deze link aan ons doorgeven, zodat wij de echtheid kunnen controleren om jou zo een veilige manier te bieden om tickets te kopen. Zodra de link is goedgekeurd, worden de kaarten via onze site aangeboden.

Tickets kopen: hoe?

Hoe koop ik een kaartje via DOOR?

Kaarten kun je kopen door op de blauwe ‘TICKETS’ button te drukken in de evenementenlijst of op de evenementpagina zelf. Daar kun je doorklikken op de Door link, die je naar de ticketshop van de organisator brengt. 

Event gecancelled

Met wie moet ik contact opnemen voor vragen over kaartje, of als een evenement gecancelled is? Door is een online platform waar de organisatoren, met minimale tussenkomst van een administrateur, de evenementenlijsten verzorgen. Voor vragen over kaartjes kun je contact opnemen met ons via het Contact formulier. Mocht een evenement gecancelled worden, dan zul je contact moeten opnemen met de organisator.

Klacht insturen

Ik heb een klacht over een ticketshop op jullie website. Waar kan ik terecht? Heb je een vraag, check dan eerst of je je antwoord tussen één van de FAQ kunt vinden. Niet gevonden? Stuur dan je klacht door contact met ons op te nemen via de Contact form en we staan je zo snel mogelijk te woord.

Is DOOR onafhankelijk?

Is DOOR nog wel onafhankelijk met deze aankoopmogelijkheden? Absoluut, wij zijn onafhankelijk! Door is met geen enkele ticket provider verbonden, en we hebben er dan ook geen voordeel bij om organisatoren  voor te trekken in zoekresultaten.

Welke organisatoren?

Welke organisatoren verkopen tickets via DDOR? Alle kaarten worden direct via de organisator van het evenement verkocht. Denk hierbij aan club eigenaren, festival organisaties en meer. 

Profiel beheren

Hoe kan ik een profiel aanmaken? Bij onze inlog staat de optie om te registreren. Naast de standaard integratie van social plugins als Facebook, kun je dus ook je eigen profiel aanmaken. 

Kan ik zonder Facebook comments toevoegen en me aanmelden voor evenement? Nee, om persoonlijke comments achter te laten moet je een Facebook profiel hebben. Jezelf aanmelden voor evenementen kan wel zonder Facebook profiel! 

Hoe verwijder ik mijn profiel? Denk er eerst nog even goed over na, want Door is eigenlijk veel te leuk! Als je het zeker weet, ga dan naar jouw profiel, klik naar account en account settings, en rechts onderaan vindt je de knop delete account

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen? Bij de inlog functie staat de optie forgot password. Klik je hierop dan wordt je vanzelf naar het wachtwoord proces begeleid. Vervolgens ontvang je een email met daarin een link om je wachtwoord te resetten.