HOE MOET JE EEN FEEST NUCHTER OVERLEVEN.

Het kan eens gebeuren dat je nuchter uitgaat. Misschien om aan je vrienden en jezelf te bewijzen dat je het kan of gewoon omdat je niet drinkt. Allemaal geen probleem, maar toch is de lokroep van drank niet makkelijk te weerstaan. Het lijkt wel alsof iedereen drinkt en het is geen fijn gevoel om de enige nuchtere in het gezelschap te zijn. Gelukkig voor jou hebben wij een paar tips.

Probeer sowieso al een paar gevatte antwoorden te hebben, want dronken mensen gaan je direct om verantwoording vragen waarom je in godsnaam niet drinkt. Zeg iets als: “ik drink niet omdat ik getuige van Jehova wil worden.” Op deze manier heb je direct een link naar een nieuw gespreksonderwerp. Wat je ook doet: probeer niet de moraalridder uit te hangen omdat je niet drinkt. Ja, je verdient respectpunten omdat jij nuchter kan feesten en de rest niet. Maar iedereen zijn keuzes, toch? Hou het ook niet bij water, maar probeer wat af te wisselen. Eens een cola, een fanta en een bruiswatertje om mee af te sluiten. Zo hou je er ook de spanning in. Dat jij nuchter bent en de rest dronken heeft ook grote voordelen op het gebied van versieren. Jij hebt op dit moment de beste kaarten in handen, gebruik ze dan ook.

Als je dus niet wilt drinken, is dat geen reden om in je eentje op de bank Fristi’s te blijven drinken. Check onze partyagenda voor feestjes waar je, al dan niet nuchter, op kan losgaan.

ZOEKEN