Electronic dance music meets klassiek

Je kunt het je nog steeds voor ogen halen. Je opa, languit gestrekt op de bank, met zijn ogen dicht. Uit een prehistorisch radiootje schallen de klanken van zachte viool, cello en piano. En jeetje, wat is dat stiekem mooi. Maar ja, jij zat nog in je gabber tijd en no way dat het cool was om een potje in vervoering te worden gebracht door klassieke muziek. Nou, inmiddels is dat gelukkig heel anders. Niet alleen de trance muziek is sterk gebaseerd op klassiek, ook andere stijlen als electro, house, techno en deep-house blenden, mixen en smelten perfect samen met de kippenvel-klanken van een ensemble. Niet meer alleen voor sherry drinkende omaatjes op de Chesterfield bank dus, want klassiek, live en instrumentaal is happening!  Wie daar gehoor aan geven en het beste van 2 werelden samen brengen, zijn Jeff Mills en David August.

Jeff Mills
Hij wordt niet voor niets de Thomas Edison van de dance genoemd. Al een paar decennia draait deze held mee, en weet hij met zijn live sets het publiek te vangen, verrassen en in beweging te brengen. Jeff Mills laat ons nadenken over wat er op de dansvloer gebeurt, onder andere door op te treden met het BBC Symphony Orchestra – waarmee hij aangeeft dat het verschil tussen klassiek en elektronische muziek helemaal niet zo groot is als wij denken. Afgelopen augustus stond ie nog met het Noord Nederlands Orkest in het Concertgebouw, en sloegen ze samen een brug tussen symfonische en elektronische muziek. Dat DJ zijn slechts ‘plaatjes draaien’ is, wordt door Jeff Mills telkens ontkracht, dus zorg dat je deze legende binnenkort een keer live gaat zien! Check hem in onze party agenda!                                                                 


jeff-mills-you-enter

David August
Het wunderkind van de house. Het jonge pikkie dat ons keer op keer weet te verrassen. En een piano virtuoos die al sinds z’n 4de jaar de sterren van de hemel speelt. David August ramt er niet alleen de ene na de andere briljante house plaat uit, maar weet ook international indruk te maken als live act. Vorige week stond hij tijdens ADE in de Melkweg, samen met de band Ensemble. Proeven wat hij daar deed? Check dit filmpje van zijn live optreden in Keulen. Ook deze 24-jarige held weet hoe hij klassiek en instrumentaal kan combineren met elektronisch. En yes, dat doet hij donders goed! David August een keer live zien? Houd onze Door party agenda in de gaten!


Ben jij sowieso wel fan van Live shows? Of heb je meer interesse in concerten? Wij hebben het allemaal! Zoek in de categorie concert naar jouw volgende avontuur. Wedden dat jij dit weekend niet op de bank te vinden bent?

Zoeken