HET EENZAME DJ BESTAAN

Private jets, vijf-sterren hotels, aan iedere arm drie groupies en duizenden mensen die voor je neus los gaan op jouw muziek. Klinkt als een droom he? Maar aan het zijn van een top DJ zitten ook een hoop nadelen. Bijna nooit thuis zijn, je vrienden en familie weinig zien, urenlang wachten op vliegvelden en niks van de wereld zien omdat je niet eens tijd hebt om vanaf het festival terug te gaan naar je hotel. Om van slaapgebrek en jetlags nog maar niet te spreken. Nee, het leven van een top DJ is nog niet zo relaxed als het klinkt. De weg naar de top is hard, en het bestaan is eenzaam.

Rot in ‘t vak en échte techno held Carl Cox kan het beamen:”Ik heb een hoop op moeten geven om zover te komen. Ik heb mijn familie, relaties, gezondheid en vrienden vaak moeten opofferen. Ik vind het leuk om ieder weekend met 20.000 mensen te zijn, maar als je daarvan wegloopt, wie is er dan nog om me heen te vinden?” Het contrast van de eenzame uurtjes in de hotelkamer met de hysterie zodra je voor tien-duizend schreeuwende fans achter de decks staat kan niet groter zijn. Vrienden en familie houden je niet alleen down-to-earth, maar geven ook betekenis aan het leven. Voor 100.000 man als headliner op dat jaarlijkse festival staan of de verjaardag van je kind meemaken, het zijn keuzes waar een hoop druk achter zit. Met de constante vraag ‘Weten ze over 10 jaar nog wel wie ik ben?’.

Afrojack gaf in 2014 ook aan dat het bestaan van een DJ toch wel erg eenzaam kan zijn. Bakken met geld verdienen verandert daar niks aan. Afrojack:“Ik ben eenzaam, heb geen vriendin. Al dat succes verandert je niet als persoon. Stel je voor: ik heb ruzie met mijn beste vriend. Dan maakt het toch niet uit of je in een Lamborghini of een Suzuki rijdt? Was het maar zo makkelijk in het leven.”

Of je medelijden moet hebben met de DJ’s waar we allemaal zo naar opkijken? Nee. Ze leven de droom van velen en worden gedreven door de muziek. Sommige top DJ’s verdienen met één gig een jaarsalaris, en dat blijft een feit. Maar wat we ons wel kunnen beseffen is dat ze daar echt meer voor doen dan op een paar knoppen drukken. Ook zij geven een hoop dingen op en werken zich uit de naad. Dus de volgende keer dat je de kans krijgt, geef die eenzame rakkers even een knuffel.

Weten waar jouw favoriete DJ binnenkort zijn eenzaamheid komt verdrijven? Check dan vanaf je luie bank onze party agenda en zoek je volgende avontuur op!

ZOEKEN