WANNEER BEGIN JE OVER DRUGS TE PRATEN?

Het is een ongeschreven wet dat ieder gesprek tijdens het uitgaan binnen de vijf minuten over drugs moet gaan. Iedere aanleiding is goed genoeg. Wie goed zoekt, vindt zelfs een link tussen de isolerende kwaliteiten van dubbele beglazing en overmatig ketaminegebruik. Maar wanneer weet je dat je erover mag beginnen? Want niet iedereen denkt erover zoals jij en voor je het weet sta je te vertellen over die ene hartstilstand die je kreeg door te veel speed te snuiven tijdens een familiefeest en blijkt je gesprekspartner een radicale geheel onthouder te zijn.

Enkele tips:

Als je gesprekspartner voor je neus een joint staat te plooien, kan je er in principe vanuit gaan dat deze persoon er oké mee is om over drugs te praten. Vooral gesprekken over contradicties in het Nederlandse softdrugsbeleid zijn een binnenkopper. Let wel op: sommige blowers zien zichzelf niet als druggebruiker en willen dus niet geassocieerd worden met harddrugs. Deze onderwerpen kan je dus beter vermijden. Voor de rest van de mensen kan je best de schoonoudersbenadering overnemen. Praat ertegen alsof je met je nieuwe schoonouders zou praten. Op een beleefde, fatsoenlijke toon, zonder te diep in te gaan op persoonlijke ervaringen zoals het onderkotsen van een discotheek terwijl je net een hete chickie aan het playen was. Als je de nood voelt opkomen om honderduit te vertellen over al je coole drugsverhalen, toetst dan eerst voorzichtig af en werk vandaar uit verder.

Wil je weten waar je je volgend hyperinteressant drugsgesprek kan voeren? Check dan onze partyagenda3 vol vetgave feestjes waar je allerlei coole mensen kan tegenkomen die de hunne graag met je zouden delen.

ZOEKEN