HET ALLEREERSTE TECHNO MUSEUM KOMT ERAAN!

Kunst en muziek gaan hand in hand. Sterker nog, veel muziekliefhebbers zijn het er mee eens dat muziek kunst ís. Techno doet daar niets voor onder. Zo vind ook Dimitri Hegemann, de oprichter van Tresór, één van de dikste techno clubs in het Duitse Berlijn. Hij is inmiddels begonnen met het fundraisen voor een nieuwe museum. En niet zomaar een steriele, witte ruimte met saaie schilderijen, teveel bankjes en doodse stilte. Nee, het ‘Living Archive of Electronica’ wordt een heus Techno Museum, met ‘levende, levendige en inspirerende kunst’, aldus Hegemann. En waar kan dat beter dan in de Europese hoofdstad van de techno?

In de herfst bestaat Tresór 25 jaar, en het plan is om dat te vieren met de opening van het museum. Wij van Door denken dat Kraftwerk best een mooi naampje op die line-up kan zijn. Vorig jaar traden de electronica pioneers tijdens oud & nieuw namelijk nog op in Berlijn’s Neue Nationalgalerie, en als ze ergens thuis zijn, dan is het wel in een museum dat écht volledig om die fcking goede techno beat draait! Toch? Ja. Hou het nieuws goed in de gaten en boek alvast je trein of vlieg tickets voor eind dit jaar, want er staat ons een hoop moois te wachten in Berlijn!

Wil je meer vette technoknallers in UtrechtAmsterdamRotterdam of waar dan ook… Check dan onze partyagenda en filter op stad en categorie om jouw ideale feestje te vinden.

ZOEKEN