WAAROM ORGANISATOREN MOETEN FEESTEN.

Het leven van een organisator is niet zo makkelijk als het lijkt. Feesten is de enige oplossing.

Het organiseren van je eigen festival is iets waar we allemaal van dromen. Onze favoriete artiesten op het podium, duizenden mensen die los gaan op een feest dat wij hebben georganiseerd. En er ondertussen ook nog betaald worden ook! Maar het leven van een organisator is niet zoals het lijkt. Organisatoren kunnen weinig op de bank uitrusten. Ik kan het weten, want ik ken er één.

Mijn moeder organiseert een festival in België. En dat doet ze graag. Dat moet wel want veel krijgt ze er niet voor betaald. Als je de kosten voor artiesten, drank en eten en zaalverhuur hebt afgerekend, blijft er nog maar bitter weinig over om in je zakken te steken. En sowieso moet je nog een startbudget hebben voor volgend jaar hebben. Het is ook bijna onmogelijk om je favoriete artiesten geboekt te krijgen want die kosten waarschijnlijk honderdduizenden euro’s en dat kan je je zeker als beginnend festival niet veroorloven. Het leven van een organisator is hard. Daarom ook dat de meeste organisatoren verzuurde pruimen zijn. Rekeningen moeten gecheckt worden, honderd miljoenen dingen geregeld voor je festival kan beginnen. De lijst is eindeloos.

Organisatoren zouden dus meer moeten feesten. In de eerste plaats om al die stress van zich af te dansen. Maar ook om mensen te leren kennen die dezelfde passies en problemen delen. Door met elkaar ideeën uit te wisselen kunnen al die worstelende festivals een potentieel topfeest worden. Feestjes zijn de ideale manier om mensen in je wereld te leren kennen. Als organistoren dus meer feesten, krijgen wij betere feestjes. Wil je dus nog steeds je eigen festival organiseren, ga dan eerst eens goed feesten. Nog een reden om niet op die luie bank te blijven zitten.

Wil je weten wanneer het volgende goede feestje is? Check dan onze partyagenda.

 

ZOEKEN