MAINSTREAM VS UNDERGROUND.

Al jarenlang neemt dance muziek een belangrijke en nog altijd groeiende positie in betreft het Nederlandse uitgaansleven. Onze DJ’s doen het bijzonder goed, zowel in binnen- als buitenland. De party agenda staat bomvol met grote en kleine dance feestjes, indoor & outdoor festivals en andere bijzondere happenings. Dance muziek is overal. Maar waar er eerst alleen de Armin van Buuren’s en Hardwell’s van ons land in de picture stonden, zien we nu ook de wat minder bekende, non-EDM stijlen, terugkomen in de mainstream. House en techno zijn in opmars, en dat kan alleen maar goed zijn!

Nachtburgemeester Mirik Milan legt in een interview voor NOS uit dat tegenwoordig 70% van de feestjes binnen de house of techno categorie valt. “Op het moment dat een line-up house of techno is, lukt het voor organisatoren wel om een feest te verkopen. Dat is tekenend.” Ook Sluwe Vos, ziet de verschuiving van het underground house & techno gebeuren naar mainstream: “Als ik in het buitenland vertel dat ik dit jaar 34 festivals in eigen land doe, zijn ze verbaasd. Zoveel festivals hebben we er niet eens in Engeland of waar dan ook, weet je wel.” 

In het artikel van NOS komen de feiten naar boven. EDM is allang niet meer de populairste stijl. Tijdens ADE ging 55% naar een techno of house feestje, en 25% naar een feest binnen een andere, alternatieve stijl, zoals drum&bass, deep-house of trap. En niet alleen in Amsterdam is gaan we los op house & techno. Er komen steeds meer van dit soort feesten in dorpjes en kleine steden, techno en house klinkt door heel Nederland. En hell yes dat dat lekker klinkt!Maar, zoals alles wat populair wordt, heeft het ook een keerzijde. Want met zo’n overkill is het lastig kiezen. Waar moet je dit weekend nou weer heen? Daarom zijn wij er! Door filter iedere week de beste feestjes eruit en via onze party agenda kun je makkelijk zoeken op jouw favoriete locaties, DJ’s en stijlen. Heb je eenmaal je keuze gemaakt, dan koop je via ons meteen officiële tickets. Klinkt goed he? Ga gauw proberen en check onze party agenda! 

ZOEKEN