INTIEME FEESTJES ZIJN DE BOM

Voordat je denkt dat we alle grote festivals compleet af gaan zeiken, relax. Door houdt van alle feestjes, groot of klein, intiem of massaal. Maar, eerlijk toegegeven, stiekem zijn we meer fan van kleinschalige, intieme feestjes. Waarom? Nou, dat lees je in deze blog, waarin we haarfijn uitleggen waarom Tomorrowland kut is en intieme feestjes de bom.

Als een blik sardientjes het ene na het andere hitje aanhoren. De line-up mag dan bestaan uit de groten der aarde, ze hebben allemaal slechts een uurtje de tijd gekregen om hun ding te doen. Gevolg: 90% gaat los met alles wat gehoord moet horen. Een hitjes-set. Hitjes die iedereen al tot in den treure gehoord heeft. Het spektakel is compleet als die groep luidruchtige, bezopen Engelse gasten met ontbloot en bezweet bovenlijf naast je besluiten om een festival pitte maken, en tegen alles en iedereen aan te beuken. Good times. Nadat je 16 keer door een stel grote pupillen gevraagd bent of je uit Nederland komt en vervolgens of je drugs hebt is de lol er ook wel vanaf. ‘Even’ bier halen of naar de (gruwelijk gore, ondergekotste) dixies om al dat bier te lozen verandert door de massa al gauw in een trektocht van een half uur. Heb je verdomme al de helft van de set van je favo DJ gemist. En je vrienden? Die vonden de muziek kut en zijn verhuisd naar een andere stage. Echter kom je daar vanwege het overbelaste mobiele netwerk pas 3 uur later achter, als je de hele mainstage al uitgekamt hebt. Uiteindelijk eindig je, na het weghappen van een slap frietje met, volledig uitgebrand en eenzaam in je tentje. Nog 2 dagen te gaan.

door-ruigoord-you-enter

Nee, dan denken wij van Door liever terug aan die spontane nachtjes intiem clubben. Techno feestjes waar je je wekker voor zet en om 6 uur ‘s ochtends bij aansluit, house festivals waar de line-up naast de grote namen ook bol staat van de talenten, experimentele electronica happenings waar jij en je vrienden 3 maanden na dato nog steeds over discussiëren en bijzondere live optredens waar jij de tranen over je wangen voelde stromen. Dat diepgaande gesprek met Annie, de vaste toiletjuffrouw, die je liefdesadvies gaf terwijl je in de rij voor de wc stond. Of dat hard techno feest, toen het hele publiek mee stond te bleren met die klassieker en je meteen wist dat de club vol stond met liefhebbers. Die keer dat je sjans had met de barman en hij na zijn shift achterop de fiets mee ging naar huis. En dat kleinschalige festival in Amsterdam dan, waar je met vrienden een random tent in bent gerend en er de eerste 2 uur niet meer uitkwam. Om nog maar niet te spreken over het culinaire aanbod – die biologische speltpizza met buffelmozarella en chocolate cheesecake smaakte nog nooit zo lekker. En je vrienden een rondje geven tijdens de 5 uurs set van je favoriete techno act, dat kostte je in ieder geval geen maandsalaris. We rest our case.

Ben jij van de intieme feestjes? Dan vind je in Door’s party agenda genoeg aanbod! Ga gauw checken!
Stiekem toch meer van de grote festivals als Tomorrowland – niets om je voor te schamen! Ook die hebben we in onze agenda staan! ;)

ZOEKEN