WAAROM DRUGS JE NIET ALTIJD EEN GOEDE AVOND GEVEN

Een tijd geleden gaven we je een paar tips om die vervelende XTC-dip te overleven. We hopen dat we je hebben kunnen helpen met het overwinnen van die melancholische dinsdag dip. Maar hoe alomtegenwoordig die danskaramellen ook mogen zijn, drugs zijn geen garantie op een fijne avond. Nee, ik ben je vader niet op een kinderachtige ‘War On Drugs’, gewoon simpele Belg die zijn ervaringen met je wilt delen.

De eerste keer dat ik iets straffer dan een biertje en een Marlboro light heb geprobeerd was vijf jaar geleden tijdens het Dour festival. Na vier dagen stonden ik en mijn vrienden op dag 5 op de wei zonder bier, sigaretten en ik zonder het geld om één van deze dingen te kopen. In plaats van onze laatste euro’s aan veel te duur bier te geven, besloten we er een grammetje mdma van te kopen. Maar na vier dips was het enige dat ik voelde hoe mijn gezicht verdoofd werd door de kristallen die waarschijnlijk lidocaïne waren. Je weet wel, hetzelfde spul dat de tandarts gebruikt om je kiezen te verdoven voor hij er met een boor op losgaat. Poging twee was ook geen succes omdat ik de domme fout had gemaakt niet genoeg te nemen. Alweer niks gemerkt.

Derde keer, goeie keer? Laten we zeggen dat ik dit keer wel iets voelde, misschien wel wat te veel. In de Fuse in Brussel dit keer. Anderhalf uur na anderhalve dip voelde ik me plots alsof er een dikke mist over me viel. Het voelde alsof ik werd opgesloten in een dreigende massa. Ik worstelde me naar buiten en gaf wat er nog in mijn maag zat over. Mijn vrienden die het zagen gebeurden, hielpen me naar huis terwijl ik ze vertelde hoe veel ze voor mij betekenden.

Sindsdien heb ik het niet nog eens geprobeerd. Niet dat ik plots tegen drugs ben, een mens doet wat-ie wil, zolang hij/zij zich maar amuseert. Maar de nood om te experimenteren is voor mij gedaan. ‘Try before you die’ is een leuk rijmpje, maar volgens dat principe zou je ook eens moeten experimenteren door een handvol koeienmest te snuiven. Ik amuseer me ook zonder dus voor mij hoeft het niet meer.

Check onze partyagenda als je wilt experimenteren met een paar feestjes, je vindt er alles van rock tot indie, techno, hiphop, house, drum ’n bass, kortom: genoeg om je horizon mee te verbreden.

ZOEKEN