DRONKEN VERLIEFD

Zwijmelend lig je op de bank te dagdromen over je nieuwe crush. De wereld raast aan je voorbij. Dat je 300 euro in de min staat, je dat tentamen niet hebt gehaald en je fiets gister is gestolen kan je geen hol schelen. Jij hebt op dat toffe techno feestje afgelopen zaterdag getongt met dat lekkere ding waar je stiekem al maanden een oogje op had. Je bent verliefd, het is een feestje in je hoofd en je kunt de hele fokking wereld aan. Diezelfde roes, zo ontdekten wetenschappers, is precies hetzelfde als dat je dronken bent. Drunk in love, anyone?

Britse wetenschappers zijn erachter gekomen dat oxytocine, beter bekend als het ‘knuffelhormoon’, bij verliefdheid hetzelfde effect op je hersens heeft als wanneer je een paar shotjes teveel op hebt. Dronken dus. De effecten van oxytocine komen heel erg overeen met het effect dat alcohol op je brein heeft. Je voelt je onoverwinnelijk en gaat stuiterend door het leven. Je bent minder angstig en hebt spontaan minder stress. Je wordt losser in de omgang, voelt je zelfverzekerder en krijgt, heel eerlijk, een beetje een tunnelvisie. Nadelen van die dronken verliefheid? Je kunt jaloers, agressief, onredelijk en hopeloos naief worden. Juist, net als een slechte dronk na teveel biertjes.

Interessant hoe ons lichaam werkt he? Kom gauw met je verliefde hersenpan van de bank af en kijk in Door’s party agenda op welk techno, house of ander feestje jij weer knuffelhormonen aan kan maken! 

ZOEKEN