DE DINSDAG DIP OVERLEVEN

Het is dinsdagavond en je ligt uitgeteld op de bank. Met een vaag gevoel van weemoed kijk je terug op dat fantastische feestje afgelopen weekend. Tsja, je hebt erbij gesnoept, dus dat je nu een beetje down bent hoort erbij. Maar damn, hoe a-relaxed is het dat je je zo leeg, uitgeput en unhappy voelt? Niets maakt je meer blij. Want ja...daar issie: de dinsdag dip! Niet leuk, en daarom brengen we je wat tips om dat happy-stofje serotonine weer op peil te brengen en de dinsdag dip te verslaan!

Drugs doen een hoop met je lichaam en zijn zonder twijfel niet goed voor je gezondheid. Maar als je toch af en toe wilt ‘snoepen’, besef je dan dat XTC en MDMA extra serotonine uit je systeem pakt. Daarom voelde je je zo goed op de dansvloer. XTC put je voorraad van dit feel-good stofje uit, waardoor de dip met dat lege gevoel ontstaat. De dinsdag dip, ook wel de ‘comedown’ genoemd, kan je huilbuien, depressieve gevoelens, slechte concentratie, geheugenstoornissen en zelfs een wazig blikveld opleveren. Veel klote-momenten op die ingezakte bank dus. Gelukkig hebben wij wat tips voor je, zodat jij de volgende keer minder last hebt van een drugs dip en binnen no time van de bank af bent.

Hoe versla je de dinsdag dip:
- Bij smartshops koop je speciale ‘Prepare & Repair’ pakketjes, vitaminebommetjes die je voor en na drugsgebruik neemt om te zorgen dat je lichaam beter beschermd is en sneller hersteld na bijv. XTC of MDMA gebruik.
- De stof die serotonine weer aanvult heet L-tryptofaan. Hiervan zijn tabletten verkrijgbaar bij sommige drogisten en reformwinkels. Dit stofje helpt ook om melatonine aan te maken, een eigen antioxidant waar je beter van slaapt. En meer slaap = een beter humeur.
- Denk niet dat je er met (nóg) een pilletje vanaf bent. Beter ga je massaal aan de bananen, sinaasappels, paprika’s en andere groenten en fruit die vitamine B en C bevalt. Je lichaam snakt ernaar, net als veel water.
- Neem genoeg rust en slaap goed bij, maar blijf niet de hele dag op die bank hangen. Ga lekker naar buiten, want frisse lucht en zonlicht helpen. Een bezoekje aan de sauna om alle chemicaliën je lichaam uit te zweten doet ook wonderen.
- Knuffel of seks je suf met je lover, one-night stand of ander vrijwillig slachtoffer. Wat nou dip?
- Besef je dat drugs een zware last is voor je lichaam en je het echt met mate mag gebruiken, niet alleen om niet iedere dinsdag een dip te hebben, maar ook om hersenbeschadiging te voorkomen. Meer info? Check de website van Jellinek! https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/wat-kun-je-doen-om-de-kater-na-xtc-gebruik-te-verminderen/

Checken welk feestje je het aanstaand weekend gaat beleven?! Zoek op je favoriete DJ, locatie of stad in Door’s partyagenda!

Zoeken