APPLE MUSIC HEEFT GOED NIEUWS VOOR DJ’S.

Goed nieuws voor DJ’s en bloedeerlijke muziekliefhebbers! Binnenkort kan je via Apple Music naar onofficiële mixes, remixes en mashups luisteren. ‘Boeien,’ zou je denken,’ Apple Music is toch alleen voor rijke snobs.’ En gelijk heb je, maar er is een klein lichtpunt in dit verhaal.

Obscure remixes eindigden hier voor altijd op Soundcloud, maar als artiest krijg je van Soundcloud geen rotte euro. Apple Music zal MixBank gebruiken, een programma dat remixes analyseert en kijkt welke samples er gebruikt zijn. Vervolgens krijgt de artiest van wie de sample oorspronkelijk komt zijn/haar eerlijke vergoeding. Klinkt goed toch? Ondertussen zijn afspraken met 14 000 labels en publishers om ervoor te zorgen dat iedereen eerlijk vergoed wordt. Samples en remixes blijven de basis van techno en elektronische muziek, maar dat kan alleen zo blijven als iedereen eerlijk beloond wordt.

Toch halen artiesten de meeste inkomens uit optredens dus haast je naar onze partyagenda om te weten waar je favoriete DJ speelt en help eens een hongerige muzikant.

ZOEKEN