DEZE MACHINE MAAKT ANALOGE TECHNO.

Als ik een euro kreeg voor iedereen die zei dat muziek het beste klinkt op een analoge speler, had ik genoeg geld voor een analoge speler. Een laptop met een grenzeloze muziekcollectie is superhandig en ik zou er niet meer zonder kunnen. Maar het gekraak dat je krijgt wanneer je de naald zachtjes laat zakken, doet toch telkens mijn neusvleugels weer flapperen. Voor alle liefhebbers van een analoge sound is er nu goed nieuws. Graham Dunning maakte een machine die volledig analoge techno maakt.

 

Als een klein kind de kamer binnenwandelt waar die machine staat, schrikt het zich verrot. Het ziet eruit als de platenspeler van Frankenstein. Zonder ook maar 1 laptop te gebruiken, sampelt de Brit verschillende beats en voegt ze samen om tot een minimalistische technosound te komen die klinkt als een nacht in Berlijnmet de warmte van de stem van BB King. Hoe monsterachtig de machine van Dunning er ook uit ziet, het legt iedere technohater die klaagt dat de sound te veel als een robot klinkt, het zwijgen op. Een analoge technomachine is misschien leuk, maar het is niets vergeleken met een live technofeestje.

Check onze partyagenda om te weten wanneer er een goed techno-, rock-, hiphop- of Iers folkfeestje bij jou in de buurt is want is dat niet waar muziek allemaal om draait?

ZOEKEN