ADE IS TERUG IN AMSTERDAM!

De maand september loopt op zijn eind en daarmee ook een lang festivalseizoen. En daar waar menig festivalbezoeker met weemoed terug zal denken aan de eerste zonnestralen, breekt voor de danceliefhebber en de Nederlandse dancescene de mooiste tijd van het jaar aan. Met de maand oktober voor de deur kan Amsterdam zich weer gaan opmaken voor ADE

Met meer dan 300 events op talloze locaties is Amsterdam tijdens ADE weer even het epicentrum van de dance-industrie. Onmogelijk natuurlijk om alles te bezoeken en misschien wel net zo onmogelijk om daar enkele hoogtepunten uit te pikken. Wij wagen toch een poging. Hier vier tips die zeker de moeite waard zijn. 

Wo 19 t/m ma 24 oktober, De School, Amsterdam

Een nieuwkomer maar stiekem ook weer niet. Dat jaar zal De School een van de locaties zijn waar je een goed feestje kunt pakken. Toen Club Trouw na zes jaar noodgedwongen de deuren aan de Wibautstraat moest sluiten werd er gezocht naar een nieuwe locatie om de inmiddels bekende technofeestjes te kunnen geven. Die werd gevonden in een oud schoolpand in Amsterdam West, en met de feestjes verhuisde ook de naam die Club Trouw inmiddels had gemaakt gewoon mee. De trouwe fans kijken dan ook reikhalzend uit naar het debuut van De School op ADE. En zij worden niet teleurgesteld. Er is een waslijst aan namen geboekt met oude vrienden als Four Tet, Floating Points, Optimo, Âme en Dekmantel. Ook kun je tijdens het evenement in de kelders van het gebouw gratis terecht voor het betere ravewerk. Het volledige programma is te vinden op onze website. 

Sam Feldt presents Heartfeldt & Friends, Sam Feldt, Cat Carpenters, Fungs en meer, Sloterparkbad, Amsterdam, 20-10  

Things are going to get wet and wild. Wie zin heeft in een meer subtropische ervaring zal het centrum van de stad toch voor even moeten verlaten. Maar dan beloofd hoofdact Sam veldt je wel mee te neman naar paradijselijke sferen. En wie zijn friends uit de titel zijn? Onder meer het duo Girls love Djs en de meiden van Cat Carpenters. Dat beloofd een hete boel te worden. Gelukkig is er altijd nog de mogelijkheid om een duik in het sloterparkbad te nemen.

HYTE ADE, Robert Hood, Spitty, Haeken, Matrixxman en meer, Warehouse Elementenstraat, Amsterdam, 21-10

Voor de doorgewinterde ADE bezoeker is er HYTE, een van de grotere technofeestjes tijdens het Event. Hier draaien enkele oude rotten in het vak die het nog steeds niet zijn verleerd. Denk aan Robert Hood, Spitty en Loco Dice. Dat de line-up belooft veel diepe, harde techno met een strakke spanningsboog, uitermate geschikt voor de mensen die wel van een goed feestje houden. 

Do 20 t/m zo 23 oktober, Shelter (ADAM toren), Amsterdam 

Nog zon geweldige locatie die zijn debuut maakt tijdens ADE. Club Shelter is de nieuwste club van Amsterdam met een 24-uurslicentie. Shelter is gevestigd in de ADAM toren die dit jaar voor publiek werd geopend en alleen daarom al de moeite waard. Speciaal voor de feestelijke opening tijdens ADE is er een heel blik aan top djs opengetrokken. Met Moodyman, De Sluwe Vos en Joris Voorn beloofd de organisatie een breed programma met de focus op traditionele house en techno. 

DGTL XL Paradise, Jamie Jones, Andrea Olivia, Route 94 en meer, Scheepsbouwloods, Amsterdam, 21-10. 

Voor de echte undergroundscene is DGTL XL de place to be. Lekker beats en oude technohouse zorgen ervoor dat je je hier niet snel zult vervelen. Jamie Jones weet al jaren de bezoekers van festivals te bekoren en zal ook hier tijdens ADE een goed feestje geven. 

ADE 2016 agenda